Takda selera makan

Mommies ada tak yg takda muntah2 tp tak lalu mkn? Semua benda tak sedap. Sedih sngt saya lapar tp tak sedap 😭

11 Balas

sama dengan sy,Rasa loya nak muntah tapi perut kosong semua xleh masuk,Klu sy sendiri yg masak mmang tak lalu rasa pahit nak org yg masak baru boleh makan tapi lepas mkn muntah balik lah,Skrg x leh makan nasi sedih rasanya sbb lapar sangat

Sama mcm saya. Langsung tiada alahan. Muntah mual tu masa awl2 tau tga preggy jaa. Dah masuk 8 week ni nak mual muntah tu tiada langsung. Tp mknn mcm nasi tolak tepi. Rasa nak makan tp selera tu mati mcm tu jaa.

sy tk muntah tpi tk selera. so sy try je beli yg sedap2 macam pizza hut, roti dengan mushroom soup, mangga potong dadu makan dengan aiskrim vanila, dapat jugaklah sy telan. nasik je takleh skrg ni 🤣

Saya pon x ada muntah2, ada selera makn2 cam2 saya nak mkn tapi bila makanan sampai atau ada depan mata terus saya x lalu mkn, mkn 1-2 suap terus saya x nak kadang paksa mkn juga kalau c mmbazir

sabar ye..try cari sesuatu yg naikkan selera..sy nasi memang xlalu, tp boleh telan aiskrim coklat..makanya jadilah makan nasi ulam aiskrim coklat 🤣🤣

saya pun sama takdak selera nk makan nasi dgn lauk2 especially yg saya sendiri masak..last2 saya mkn roti ja🥲🥲 sbb tak tahan bau lauk2

Saya sama juga, lepastu saya makan frozen yogurt llao terus okay. Saya siap package pahit mulut, tak ada arah nak makan merasa dah.

be strong ye mommy..tulh pengorbanan seorang ibu.ape pun kne try n error..rse xsdp xpe janji mkn ada nutrisi utk badan n bb

Samalah macam saya. Pernah nangis time makan sebab lapar sangat tapi makanan tak boleh masuk. Sis dah berapa weeks?

sama sis ngn sye , makan nsi tk bole telan , makan ringan² je mcm bubur ngn roti