Lactose intolerance

Hi mommies. Ada tak yg mcm sy jenis yg tak boleh minum susu? Kalau minum susu konfem perut rasa tak selesa jadi cirit birit muntah-muntah. So sy nak tanya kalau ada mommies yg alami, aa yg mommies amalkan untuk menggantikan susu? Sy risau dgn baby. Sy skg ni 10 weeks dah

1 Balas

Mungkin boleg ganti dengan makanan lain yang ada khasiat sama macam susu. Baik tanya doctor, mereka lebih tahu. Awak boleh refer sini juga https://my.theasianparent.com/makanan-pengganti-susu-ibu-hamil

3y ago

thank you sis😘