Ubat Calcium Carbonate

Hello mommies. Ada tak yg kat sini makan ubat calcium carbonate? Nak tahu, kalau makan ubat ni perlu kunyah juga ke? 😅 maaf laa, hari tu lupa pula tanya doktor. Setakat ni, saya telan je ubat ni dengan air mineral. Boleh share info tak? 🤗 #firstbaby #ingintahu

Ubat Calcium Carbonate
11 Balas

saya biasa bagi patient saya makan ni. untuk penyerapan yg elok seeloknya makan dgn nasi. means kunyah dgn nasi/makanan 😁

11mo ago

Ouh begitu rupa nya. Terima kasih ya. 🤗

Ubat ni tak pahit, saye kunyah mcm tu je. Kdg saye mkn sekali dgn roti atau nasi. Saye tak telan pun.

11mo ago

Saya pernah try kunyah ubat ni semalam. Memang tak pahit. 😅

Prescription yang saya dapat - kunyah bersama makanan. Hilang la rasa pahit tu 😅

11mo ago

Lepas ni saya try laa kunyah bersama dengan makanan. 😅

ubt nie nk lg bgus lps mkn sis trus mkn ubt nie...just telan je xprlu kunyah....

11mo ago

ur wlcme sis

saya telan je sis takde pulak tulis suruh kunyah kita pun tak tanya 😬

11mo ago

Saya tanya bukan apa. Sebab saya ada baca kat google juga. Nak juga tanya pendapat mommy2 dekat sini. 😊

Sy kunyah masa makan dengan nasi sis. Jadi tak rasa pape pun.

11mo ago

Okay sis. 🤗

telan sis. ubat ni pahit kot kalau kunyah😂😂

11mo ago

Ouh. Ingat kan perlu kunyah. 🤭 thank you yaa 🤗

Utk apa ubat ni ? Semua pregnant mommy kena mkn ka ?

11mo ago

Utk mengurangkan risiko tekanan darah tinggi dan protein dlm kencing. Tu ikut doktor yg bagi kita makan ubat ni. Saya sebab ada risiko, doktor pakar bagi saya makan ubat ni. 😊

telan sis. sy pun makan ubat calcium jgk😊

11mo ago

wlc☺

telan direct jgn kunyah