39 minggu belum ada tanda

Hello mommies, ada tak yg 39 minggu sini belum bersalin? Due 26/7, doc ckp td kalau belum bersalin 28/7 ni kena admit utk induce 😭 i takut, ada cara tak nak bersalin secara natural

29 Balas

Banyakkan berjalan sis, pergi je jalan mana mana and teruskan bersama suami, sehari sebelum saya bersalin saya masih pergi jalan jalan sakit contraction pukul 3 pagi, masuk pac bukaan dah 4 cm pukul 5.50 dah full dilated and 6.13 selamat lahirkan baby 💓

Bersama dgn suami sis, saya bersama dgn suami jam 10 pm mcm tu, jam 12 contraction, pergi pac bukaan 4cm sampai subuh. Dr pecahkan air ketuban jam 7.30. 10.20 dah selamat secara normal. Alhamdulillah. Banyakkan baca doa nabi yunus, selawat.

1mo ago

iyaa betul..sy ckup2 38mggu bersalin due 27/7/24 tp brsalin awl 14/7/24 ad brsama suami..pg tu sakit mcm nk brsalin g hospital chek dh 2cm...mlm tu terus brsalin

Sama due date & baby sulung juga, dah 2 minggu buat senaman & yoga. Sign sakit pggang ke pggung bawah , sakit pelvis & mengeras kerap je . Moga baby kita keluar dgn mudah sebelum overdue lah ye 🥺🤲🏻 risau niii .

1mo ago

Iyaa btul, sakit sgt bila nak ubah posisi tidur tu jgk. Awak ada sign sakit yg lain x? Baby aktif tak?

Alhamdulillah sya dah selamat mlahirkan hri ni,sbb rsau jga overdue..apa sya buat,bykkn bjlan,squat dan minum air suam..pginya ada tnda brownish,trus p pac..mlm ketuban pecah sdri,ptg hri ni dah bsalin

2mo ago

syukur sis, selamat berpantang, doakan sy juga tak overdue

tarikh due sma ngn sy🤭🤭sy rsa skit da sikit2 tp dr soh serh dri 25 ni.. kalau masih x bersalin.. sbb ad gdm.. sy pon tkot kne induce.. aemoga dpermudhkn urusan kita ya sis🤲🤲

sy 27/7..masih menanti tnda²..Dr ckp mybe tambah smggu lg utk serah dri kalau masih x bersalin..sy tggu je bila² baby ready nk kluar sbb seronok mngandung😂..x thu entah bila lg next kn..

2mo ago

hahaha, ya seronok juga tapi akhir2 ni sakit pelvis tu sy dah tak tahan sis huhu

Saya due 28/7 ni pun tak ada tanda2 lg. Cuma sakit sikit2 jee tkut jugak kena induce ni sbb ni bby no 2. Yg first czer tapi nasib gap 3 tahun. Harap dipermudahkan urusan kita sis

2mo ago

Sama lah dgn saya.. 1st czer gap 7 tahun.. Harap2 2nd ni dapat normal.. Due 25hb..1 tanda pun xdeee huhuhu

Sama lah kita, due 27/7, tak ada tanda2 lagi sampai hri ni. Puas dah memujuk, macam2 dah buat. Last2 cakap kt baby, ikut awak lah nak keluar bila. Mummy merajuk😂

2mo ago

hahaha, memang baby bln 7 semua ni suka santai dalam perut ibu dorang ye 😆

saya 27/7 masih belum turun tanda apa lagi,tapi doc kk takde suruh serah diri pulak kalau sampai due belum bersalin lagi doc bagi masa lagi seminggu MCM tu.

2mo ago

semoga sebelum due dah ada rasa nk bersalin,saya pun risau jugaa 😂 tapi mommy kita kena relaxx kan fikiran insyaallah jap lagi ada gelombang cinta,moga dipermudahkan segala urusan bersalin

Kite due lebih2 kurg... Sya due 28/7, baby masih seronok dlm perut ni, puas jgk pujuk... Rsau jgk klu kena induce ke apa2.. 🫣🫣🫣

2mo ago

ye, takut, doc dah ckp risiko induce memang sakit 🥺