Baby Kuning

Mommies ada tak tips (berdasarkan pengalaman) nak turunkan kuning cepat, selain bagi susu ibu dgn kerap? Sbb rasa kerap dah sejam sekali bagi susu badan pam 1oz. Kadang2 x sampai sejam. Herba2, halia, bwg putih, lada hitam pun x makan...

8 Balas

Minta maaf kalau ada doc dengan nurse dalam ni ya. Tapi ni cara saya 😂 anak saya pun kuning lama juga sis. Sepanjang tu, susah hati saya. Macam2 dah cuba. Minum susu kambing segar pun saya pernah walaupun saya memang tak suka susu langsung 😣💆🏻‍♀️ last2, sepupu melawat, dia syorkan ke sensei (kedai ubat cina) dan beli mandian herba paket hijau. Alhamdulillah berkesan. 2 hari terus drop kuning dan Insyaallah untuk anak ke-2 yang baru lahir ni pun saya akan guna cara yang sama. (Ini cara yang sesuai dengan saya) Best of luck sis 🙂

Anak sy 2nd day dh kena warded sbb kuning tinggi..tp 4 hari je kena tahan..lepas tu follow up dgn kk 2 hri sekali..sy bg ank sy mandi dgn herba cina (sensei), 2 jam sekali susu badan + fm untuk baby kerap berak bg turun kuning cepat..Alhamdulillah ank sy kuning turun byk..3kli je g check up dgn kk lpas tu xpayah dh..ni ank 1st sy skrg dh nk msuk 4bulan 😊

Puan boleh cari air sengkuang cina. Puan boleh membaca artikel yg saya share Kan Di posting saya berkenaan kuning dan kelahiran bayi. tiada apa yg perlu dirisaukan selagi ikut nasihat doc dan nurse. Insha Allah. 😊

kerap bagi susu lactogen atau apa2 fm yg serasi dgn anak.. karihome ker.. sbb susu badan lmbt turun... anak sy dr 213 turun p 136 dlm masa 2 hari

Mandikan dgan daun kucai.Mandikan dgan pokok dukung anak. Titikan air anggur hitam dlm setitis dua dlm mulut baby. Ne yg menjadi untuk baby saya.

4y ago

Bayi sebelum usia 6 bulan tak boleh terima makanan minuman selain susu ibu waima air kosong. Perut bayi masih tak kuat untuk hadam benda lain. Sis jangan amalkan dan jangan nasihatkan pada ibu lain tentang itu. Please. Bahaya. Thanks

sis cer try lepas Mandi bby tuh bilaskan badan dia dgn air badak tu...kakak Sy buat Kuning cepat turun.. InsyaAllah dgn izin DIA

saya mcm2 cb..susu kambing,herba cina,skli sy mkn buah anggur hitam..br byk turun kuning bby.

Mandikan dengn air rebusan kucai