Sakit kepala

Hello mommies.. ada tak sini 16week kerap sakit kepala? Ada tips hilangkan rasa sakit kepala tu selain makan ubat? #FirstParentsToBe

10 Balas

Sama laa kita, sakit kepala juga. Orang kata, sakit kepala pun satu alahan juga. Cuba detect sendiri bila sakit kepala tu terjadi atas sbb apa. Ada tu jadi sakit kepala sbb bau sabun 🤭 Saya sendiri tak amalkan makan ubat utk hilangkan sakit kepala. Tapi saya cuba kurangkan screen time, urut kepala secara perlahan dan pasang bau wangi/EO. Hope this helps :)

sma la sy pun rsa skit kpla sngat mcm nak pecah rsa dia..nak mkn ubat tp tak ble sbb ada bby,pksa redo jerr la.nasib ada cek suami yg ble ksi picit" kpla..ingat sy sorg jer rsa cm ne ada jga ibu" lain yg mengalami..semoga ibu" smua tabah hdapi ujian kehamilan ne aminn #17w 5d

Same goes to me, setiap kli tghari atau masuk petang ke mlm mmg akan sakit kepala.. makan ubat mmg takkan utk sy, so akn mnta tolong suami atau mak yang urut kn.. kdg rasa nk pecah kepala ni.. tp bila kenangkan baby, it's okay.. ibu bertahan. 🌹 just enjoy the journey dear

2y ago

Ingatkan sy je migrain. Rupanya ni pun simptom pembawaan baby jgk ye 😂

2-3 hari ni pening kepala macam migrain. Lagi2 bila kita dari baring nak duduk dia stary denyut. Sama jgk masa sujud nak angkat kepala pening oii... ingatkan sebab stress ke apa.. huhu

sama mcm saya. saya pun 16 minggu rasa mcm migrain teruk sangat. sampai pergi dr 2 kali. dr takut suspect preeclampsia (sawan) jadi ibu ibu kene monitor simptom ya.

2y ago

kalau migrain terlalu lama atau sakit dada. kalau ada dua ni terus pergi check dr utk dr tgk tekanan darah and air kencing

Saya kerap pening jugak masuk 16w tapi saya akan lelap mata sekejap untuk hilangkan pening. Kat office time lunch. Malam saya tidur awal lepas isyak.

cuba letak minyak d ibu jari 2 2 kemudian letak d dahi dan tekan seketika *kemudian tekan diantra kedua tulang kening tgh

hii smuaa..normal ke 14 week ni asyik sakit kpla bagi nak pech?😭 asal nk pet ng or mlm bukan alng2 sakit kpla

Sama..anyhow lepas picit/urut kepala sekejap dia hilang dah☺️

Sama. Saya pon sakit kepala kita lately, macam nak pecahh 😭