Cirit birit 37weeks

Hi, Mommies. Ada tak mommies dekat sini yang alami cirit birit makin hampir nak bersalin? Harini dah 3 hari berturut bagi saya risau pulak tapi tak ada tanda bersalin yang lain mcm turun darah, mucus plug atau pecah air ketuban.

7 Balas

sy 36weeks, dah 2 hari ni berak ii je. sebelum ni memang sembelit teruk, nak membuang memang susah. tapi start semalam 4 kali membuang. hari ni pula tiba ii cirit sampai pedih. tapi takda pula makan pedas ke apa. sakit senggugut tu dari minggu lepas rasa.

tkde apa pon tu, elok lh pembuangan time mcm tu, nnti tkde lh nk teran bby.. time tu lh nk terberak atas katil 😅 klau x tahan sngt asik mmbuang je cuba jumpa doc kt klinik mintk penerangan atau ubat utk stop kn cirit birit tu

Cirit birit tu pun tanda2 nak bersalin. Sbb ruang dah makin sempit, jd anak akan menekan usus. Tu yg jd cirit birit. Tgk ada sekali dgn contraction x. Kalau risau, boleh pegi hospital terus cek Sy bersalin anak first masa 37w

kalau awak takde makan makanan pedas ke atau ape2 tibe2 cirit birit mgkin tanda2 nak bersalin..macam saye sebelum bersalin..2 3 hari seblum bersalin..mmg rase berak2....

Aritu sya masa 32w sya cirit birit 2 hari.. tanya kk.. dye ckap kalau perut still cirit birit n perut memulas.. pergi hos..takot nak beranak katanya..

sy plak tiap kli lpas mkn kompem akn mbuang🤣🤣 penat tp tulaa.. perut padat ngn twins.. klau xmbuang da xblh nk mkn

nurse sy pesan .. kalau kerap2 cirit birit terus pergi ke lr .. sbb tu antara tnda2 nak bersalin juga