Trimester 2 .

hi mommies, ada tak mcm sy masuk trimester 2 ni selera sekejap ada sekejap takde pula. org ckp trimester 2 ni selera dh mula ok tpi sy lain kejap ok kejap tak . dah skg ni dlm proses nak naik berat badan sbb last month sakit kena covid .

6 Balas

Saya pun macam tu, ada hari selera makan okay dan aktif je. Ada hari akan lemau dan cepat penat. Kadang tu ada rasa macam something wrong dengan badan, nak kata nak muntah tak, entah laa susah nak explain. kita sendiri pun tak faham apa yang jadi kat badan kita. Saya dah laa susah naik berat badan, selera pulak tenggelam timbul. Next week appointment KK, risau je kena bebel sebab berat tak naik. Hari² timbang berat macam tu je, naik tak, turun pun tak

6mo ago

sama la sis. situasi kita sama, berat susah nak naik selera pun kejap ok kejap tk appointment dgn kk pun next week nurse dh bgtau awal2 naik kan berat tpi hri2 timbang berat gitu2 je. susah hati jdi nya

saya sama sis. berat saya turun trim 1 ritu. dah masuk trim2 ingat boleh naikkan berat tp selera makan pulak tak sampai. saya kerap sakit. jadi kadang bila selera makan dah ok pastu ttiba sakit, jadi tak lalu makan balik. struggle jugak la. dgn hb low lagi, risau baby kecik.

6mo ago

sama sis, sy skg ni kerap sakit juga kalau kt rumah ada family sakit mmg sy kena sekali. selera makan pun on off, hb pulak dh turun. dr dgn nurse dh tegur naikkan berat badan tpi tula tetap tk naik. risau baby je ni

sy baru nak tanya soalan mcm ni tp awak dah tanya 🤣 sama lah mcm sy. Dah boleh makan nasi makan itu ini tp kadang selera nak makan tu on off 🥹. Sy tm1 berat turun sampai 35kg lepas tu nurse bising2, skrg dah usaha nak makan tp itulah selera hilang2.

6mo ago

kan, sy ingt masuk tm2 ni dh ok selera naik. sekali on off pula jdi nya 😅😅 sy berat turun 1kg je tu pun nurse dh suruh jumpa dr lgi sbb risau berat sy turun.

haaa...knp kita sama ea...dh lps covid juga..selera mkn xde..ni skrg sakit perut pula..letih kerap sgt tak sihatnya...rasa frust pon ada tak larat nk buat aktiviti harian mcm biasa...asik lembik je badan...

6mo ago

sama la..smpi ngis kdg2..nak wat pape jadi lemah je...

rasanyan normal sbb saya dulu pun on off tapi nak dekat masuk trim 3 mmg selera naik terus. tambah awak pula baru sihat kan, maybe dlm proses sama. selagi awak bole makan, makan je ya.

6mo ago

Ok sis. skg ni sy cuba telan je makanan sbb kesian baby. hopefully selera akan naik d hari2 lain.

sama mcm sy sis , sy xde alahan tp selera mkn kurang smpai berat xnaik , trimester 3 plk dia bt pedih ulu hati , nk mkn pon seksa..sabor jela

6mo ago

sy pun tkde alahan tpi tu la selera makan kurang . berat maintain je, dr dgn nurse dh pesan naikkan berat. tpi tu la gitu2 je