5 months preggy boleh ke naik bot?

Hi mommies. Ada sesiapa tak yang pernah naik bot time 5 months pregnant? Saya teringin sangat nak pergi Redang tapi risau nak naik boat.

5 Balas

saya pergi langkawi haritu, naik cruise msa 5 months pregnant, ok je, saya mengandung xde mual2 or alah2, pening pn xde. also cruise ni jnis layback, klu ada hentak pn x rsa sgt. tp klu speedboat, disarankan utk elak especially klu high risk pregnancy, sbb yes, hentakan tu lbih kuat & frequent, klu seat diorg adalh kusyen tebal, mungkinla hentakan tu x trasa sgt, tp usually speedboat ni krusi keras kn, so fhm2 la

1y ago

tp apa pn based on your body jgk tau, lain org lain lasak dia hehe

Kalau kandungan okey, Insyallah dibolehkan, tapi kalau boleh dapatkan nasihat doc atau nurse yg jaga awak. Redang boat dia tak tau mcm mana, saya kalau boat nk ke pulau tak berani, sbb prnah naik masa dkat sabah hri tu, agak laju dan terhentakk, tapi masa tu prgi tak prgnant lagi. Kalau Feri mcm lgkawi Insyallah

Saya naik bot ke pulai tinggi masa pregnant anak 1st. Pregnant 6-7bulan masatu. Semua okay, cuma bila hentakan ombak tu rasa sakit. Tapi kalau ikutkan saya xnak ulang semula. Sebab risiko. Tunggu lah lahir & anak besar, boleh ke sana.

kuragkn risiko sis.elak mende yg merisikokan.jaga kandungan baik² 💗💗

elakkn lh. bot tu berlawan dgn ombak jdi terhentak2. boleh sbb kn bleeding