Alahan datang balik 🥲

Mommies ada ke yang sama nasib dah berhenti alahan tetiba datang balik penghujung trimester 1/2/3? Dia jadi alahan yang sama masa mula mula pregnant.

9 Balas

saya start alahan kandungan 5bulan..ni dh 38w makin teruk pulak..makan muntah minum pon muntah smpai berat pon turun..doc cuma bg ubat loya/muntah je..penat jgk makan muntah minum muntah..risau nak bersalin nnt kita xde tenaga..ank first dulu x macam ni..😅

Boleh jadi sis , saya masa end of 1st trimester . Dia bgi seminggu lepas 2nd trimester dtg balik alahan tu 2 minggu je and dh hilang dh . Tk tahu la smpai bila tpi begitu la saya rasa

4mo ago

saya baru hilang dua minggu pastu datang balik rasa nak muntah x jadi tambah pulak dengan pening. 😭

Saya bila masuk 3rd trimester macam ada alahan balik, tapi taklah seteruk masa 1st trimester dulu. Alahan bab makan je, salah teknik makan memang akan muntahkan balik

27w.. sy dah 4 hari DTG balik alahan tu skrg badan x sihat demam pahit mulut lg2 perut kosong gastrik dah serang Coba mkn2 apa pun x dpt telan..

Saya takde pengalaman ni. SIL saya ya. Alahan dia dari awal sampai 3rd trimester tak hilang. Nampak struggle dia. Kesian. Be strong 💪

4mo ago

Tula tiba tiba datang balik alahan bau dengan makanan

Ya ada. Sy mcm ni. Alahan dri awal pregnant smpai bulan ke4. Lpas tu bulan ke7 start balik alahan tu.

4mo ago

Mmg koyak juga sis haha sbb mmg x larat bngun lngsung. Warded 4 hari. Klu mmg x larat jumpa doctor. Biarla kna warded pn asalkn terus ok. Sis kena kuat demi ank sis wlau mcm mna pn.

saya sis masa 3rd tu siksa sungguh mcm back to 1st trimester , last2 telan je la mkn dri perut kosong

sye dh 36w alahan dtg blik ...sgt teruk😌