2nd baby selepas czer 1 tahun 5 bulan

Hi mommies. Ada ke mommies dlm ni yg ada experience dpt 2nd baby slepas czer utk anak pertama. Gap setiap anak tu tak smpai 2 tahun. Bagaimana mommies jaga diri & kandungan sehingga waktu bersalin?

4 Balas

as for me pregnant 2nd masa sulung ngam2 1 tahun...i can say husband mmg kena byk bantu handle toddler..sbb bila toddler melasak, kita kena hati2. jgn marah, jgn bg toddler rasa kita nk pinggirkn dia. my pregnancy went well kecuali hb low. alhamdulillah now my toddler 2y3m...adik 7m. awal2 juggling juga sbb nk adjust masa and spent time dgn toddler. now sy dh ok

2w ago

wahh.. alhamdulillah. trima ksh atas komennya 😀

sama dgn sy ank slung czer skrg 1thn 7bln , preggy 3m . what i say is , suami kena banyak tolong kita . sbb kita pun kdg2 mengah , buat itu ini penat . nak2 anak tgh melasak kan tak terjaga kita . insyaAllah jangan buat kerja yg berat2 , happy2 jee jangan stress . Rezeki Allah nk bg .

2w ago

in shaa Allah. tahniah mommy 🤩🤩. trima ksh atas supportive advice

sy dpt tau preg 2nd masa first born 1y10m. first czer. takut, risau . semua ada. husb mmg bnyk support. first born pulak tgh melasak. sy bnyk goyang kaki 😂 . yg 2nd ni pulak alahan kuat. harap semua baik baik saja la utk kita semua. insha'Allah

Hai sis keje ke suri rumah? Sy pn accident lekat no 2 masa ank umo 8 bulan.. normal.. tp hari2 nangis sbb xready.. skrg dah fasa redho.. nak bgtau boss tapi takut kne marah mengandung lg.. anak first skrg makin manja.. mmg mcm tu ke kalau nk dpt adik