Sushi

HI MOMMEHH , SAYA NAK TANYA BERAPA WEEKS YE KITA BOLEH MAKAN SUSHI ? TEKAK NI DAH TERINGIN SGT ? SKRG BARU 13WEEKS

11 Balas

Mknn mcmtu xdgalakn sis..ms preggy ni kena mkn yg btl2 msk..lepas bersalin br mkn k..demi bby dlm kndungan.sbb mknn mcmni tkut ada parasite....di sini sy sharekn link yg dr zubaidi bgtw ttg shushi..hrp ia mmbntu sis.. http://drzubaidi.com/blog/bolehkah-wanita-hamil-makan-sushi/

4y ago

Sm2 😉

Klau blh elak.. Sbb mknn mntah ni bhaya.. Kuman sis... Sy pn mngidam latok tak brani nk mkn, sushi pn tringin tp tkut jgk nk mkn

saya setiap bulan berkali2 makan sushi. cuma dh ambik yang mentah bila preggy.

Sy beli sushi melayu buat.mkn x byk buat rasa skit aje bg ilang mengidam tu...

Sy mkn je sushi sbb tringin tpi sy xda amik yg mentah2 lh mcm salmon tu

Ade je sushi melayu yg btl2 msk tu sis...blh cuba yg tu...sdp👍👍👍

4y ago

Cari fb or ig SUSHIKA...sdp dia punya sushi

sushi & sashimi memang tak digalakkan sis. bersabar je lah sis

Bahaya if mkn yg xmsak.. Boleh risiko baby dlm kandungan

kalau boleh elakkan sebab sushi kebanyakkan mentah

Makan yg betul2 masak je.