Cara legakan sakit gigi bayi tumbuh

hi mom..ini 1st time sy tulis komen kat sini.☺️nak tanya ada tak petua mom2 kat sini kalau bby nak tumbuh gigi.apa yg mom akan buat.bby sy 7bln baru nak tumbuh gigi.demam..asik merengek ja.dah jumpa doktor pun.doc cuma bgi ubat demam untuk bby.risau jugala.. tq mom

1 Balas

Pngalaman saya.. Waktu anak saya tumbuh gigi dulu dia mmg Rengek2.. Nangis sbb tengah tahan sakit gusi nya tu.. Saya try kasi teether yang dah di bekukan kat freezer.. Bia dia gigit2 supaya gusi dia pain release sekejap.. Waktu malam mmg susah sikit tido. Dukung, tepuk2 dia sampai dia tertidur...