Ruam vagina baby

Hi momiess boleh bagi tips untuk anak 1 tahun 3 bulan terdapat ruam di bahagian vagian part mcm mana nk cepat hilang selain letak cream rashes. Tq

Ruam vagina baby
3 Balas

Saya pakaikan anak kain lampin mcm org dlu2 je time tidur mlm. Pakai longgar. Kne cek selalu basah je tukar. Anak saya jenis kulit sensitif. Masa tukar pampers make sure keringkan betul2 bawah kipas baru pakai pampers. Time naik rashes mmg penat sikit la

Cara saya - Tukar pampers setiap 2 jam walaupun tak penuh. - Saya tak pakaikan seluar sebab taknak lagi berpeluh - Setiap kali tukar tu saya sapu diaper cream. Dulu anak saya selalu jadi macam ni. Sebab pengasuh jarang tukarkan pampers.

3mo ago

Anak saya pakai Sebamed diaper cream. Paling cepat within 24 hours okay

boleh cuba pakai calamine lotion utk baby. Yg cair warna pink