Perlukah puting bayi 5 bulan ?

Hi momies semua, Sy nak mintk pndapat, anak sy fully breastfeeding , sy housewive. Ank sy pd wktu mlm dia akn tebangun sejam skli utk mnyusu (sy rse dia mhu mengempeng shj). Susu sy rse mncukupi sbb wktu siang dia akan ssu skjap & terus knyang cume wktu malam dia susu agak lama & kerap tebangun2. Sy tak penah bg dia hisap puting. Jadi perlu tak saya bg dia puting umo da 5month & lagi sbulan shj da bole mkn. Dlm fkiran saya kalau dia da bole mkn, mngkin akn kurg bngun malam sbb kenyang (jdi tk perlula bagi puting) .. Kalau momies smua mcm mne ?

1 Balas

Tak semestinya bila dah boleh makan dia tak bangun malam mommy. Anak saya selepas setahun baru saya dapat tidur dengan tenang. Malam malam dia masih minta susu. Mommy bagi je dia puting supaya dia lebih tenang. Tapi bagi bila nak tidur je. Lepas tu sorok. Time dia tidur, mommy cabut. Good luck tau!