Pergerakan bayi 16w2d

Hi momies, utk bby 16w2d ni biasa nya dh boleh rsa pergerakn ke or belom lgi. Sbb kdg rasa mcm berdenyut like ngilu2 rse mcm dging kne koyak2 dlm tu..tu tendangan c kecil or lain ya..if bukn brsl dri c kecil nk cek jgk kt klinik..and normal tak klu kita still munth2 kdg2 smpai munth gestric juice tu..hbis munth smua prut skit kdg2 die mcm mngeras normal ke?

2 Balas

i pon kadang lepas muntah perut akan mengeras. maybe sebab waktu kita muntah tu tekanan perut sama kot.

gerak bby bukan mcmtu. more to soft knock dan tak sakit. ngilu2 myb sbb u muntah2.