UPT positif Pagi, malam kencing keluar darah ketul², Esok UPT positif lagi..

Momies , siapa yg pernah jadi macam ni.. Waktu keluar darah malam tu, saya terus ke Hospital bahagian emergency.. Kemudian doctor scan tengok takde papa.. lagipun kalau ikut kiraan baru 4w4d.. Buat urin test kt hospital mlm tu juga pun negatif.. doc cakap ni nk period ni.. balik rumah, buat mcm biasa dan darah sikit je keluar.. Esok pagi buat UPT pun positif juga.. Sebenarnya apa masalah saya ye.. sapa pernah hadapi.. Helpp me ?? Pagi gembira siap sujud syukur, malam tu pulak menangisss ...

2 Balas

Kalau 4 week consider sangat awal. Better tunggu je for another 1 month tapi dlm masa sama try to be careful. Jgn lasak. Berdoa la. Sya hari tu pon period lambat and check upt samar je. Tapi sbb excited pergi klinik nk confirm end up doctor ckp rahim kosong tapi siap mention sye ade mild pcos. But then balik tu gerak hati ckp sye pregnant. Then wait another 1 month. Test again. Everyday and line sume samar. But keep patient tunggu smpai la kaler getting stronger baru ckp dengan kakak terus die suh beli guardian pregnancy test tu and keluar double line terang. Masa tu x tahu nk lompat ke nak nangis. Sbb waited about 6 year nk dpt double line tu. Alhamdullilah baby skrg dh 9 bulan.

4y ago

Terima kasih nasihat 😊 Anak syurga saya ada di sana.. Semoga ada lagi rezeki saya dan suami selepas ini...

Doa banyak2. Pastikan upt makin terang. Nak lagi confirm boleh buat blood test. Tengok hormon double up atau x.

4y ago

Terima kasih sis.. blood test confirm preggy.. tapi masih bukan rezeki saya dan suami.. saya keguguran .. Semoga ada rezeki lagi selepas ini..