Pendapat

Hi momies. sbenarny sy ada msalah.. sy skrng 31 weeks. dlu sy prnh rncang mw kci gugur kndungan ni.. tpi bf sy x mw.. sbb dea mw baby ni.. msalah ny skrng sy status bini orng.. msih b'khwin tpi sy sma laki sy mmg x brsma sejak tahun lalu.. kmi sdng mngurus surat cerai tpi blum ada apa² lg dri pihak sna.. prkwinan kmi bulan 9 ni genap 2 tahun.. tpi kmi mmg x b'sma sejak tahun lalu sbb laki sy ni pnghidap syabu dn x b'krja smnjak sy msih b'sma² dea dn bnyk tipu sy konon ny bkrja tpi tiada.. lepas tahun lalu dea kena tngkp polis n msuk pnjara msa tu kmi sdah b'lainan rumah.. sy ada kenal bf sy yg skrng ni. smpai sy t'lnjur dn ada baby yg skrng sd 31 weeks.. mw tggu kena col² olh pihak pngurusan cerai tu blum lg kena col² .. kndungan sy mkin besar. hri tu bt buku pink pn sy ckp sy blum kwin sbb sy x mw anak ni ikut nama laki sy.. skrng mama bf sy sru kmi kwin.. tpi kmi blum bgtau dea status sy yg sbenar sbb sy takut mama ny x blh trima sy lg.. apa ptut sy buat ahh?? sy x dpt pikir apa² sd.. sy takut mama ny tau n x mw trima sy dn anak sy..suatu hri nnti klau mama ny tau dn x blh trima sy lg sy akan trus kn jaga anak sy seorng dri. mmg salah sy juga sbb x b'hati² wlaupn msih status bini orng.. tq sudi baca. dn harap² ada yg bg pndapat n semangat ..

7 Balas

Bagi sy,..Lambat laun diorg akan tahu juga kan sist, lebih elok sist cerita hal sebenar dgn kuarga bf sist dulu slow talk doa sblm mulakan apa perbicaraan tu, dengar saja apa yg mreka ktakan lepas tu, jika mreka x membantah hubungan kmu n bf syukur la, then next step uruskan surat cerai secepatnyer..(sist sini Doakan semoga semua dipermudahkan untuk sist and baby) apa2 pun Berdoa yer😚😍

5y ago

tq sis.. amen.. mudah²an drng msih mw trima sy

Yg paling utama. Setelkan urusan cerai. Nk kwen pn xbolei klau xd surat cerai. Ada senang ad mudahnya.. diterima bakal mertua tp mertua xthu sis msih isteri org. Sis kena akui silap sis jugak trlnjur dgn bf sdgkan msih isteri org. Dan anak tu.. dia xsalah.. dia kt dlm happy2 nk jumpa mommy dia.🌱

5y ago

yaaa sis. hrp² sy n anak ni msih d trima.. doakn semoga urusan sy dprmudahkn yaa sis

Lepas lahirkan bby,stel kn kes cerai lepas tu khwin...klau tkt fmly bf xbley trma u msih istri org xpyh bgtw laa...apa2pun kena stel kn kes cerai u dulu bru bley kahwin..smoga u slmt lahirkan bby..

5y ago

yaaa.. bgitu la yg sy mw bt skrng sis. hrp² pngurusan cerai tu col sy awal spya sy blh urus secpatny

Klu bab cerai ni sis perlu rjin follow up jga tu d court.. Sbb mcm kwn sy sndri urus cerai smua pun balik2 naik turun court.. Smoga dpermudahkan sis.

5y ago

amen. tq sis. smoga dprmudahkn

Muslim ke non muslim?? Sebab rasenye prosedur muslim n non muslim berbeza sikit

5y ago

yaa. hrp dprmudhkn la sis.

Hrap cepat settle la masalah sis ye.

5y ago

amen.. tq sis

Saya doakan semuanya dipermudahkan yer sis. Yang penting anak tu xslh. Jaga anak tu elok2 yer.

5y ago

Amen. tq sis