DEMAM CAMPAK

Hi momies, saya nak tanya… kalau baby 9 bulan kena demam campak (chicken pox).Ada Org suggest dekat saya allano lotion brand amway. Boleh suggestkan lagi tak produk lain yg betul2 berkesan 🤧

4 Balas

sis blh try bg baby mandi air daun semambu untk kurangkan gatal2 bdan dia. ank sye dlu kne chicken pox jgk tp xsesuai dgn calamine lotion sbb kulit dia jd mkin kering.

Anak saya chicken pox hanya sapu calamine je . Nanti bila dh start kering tu baru pakai lotion cetaphil baby

Demam campak = Measles. Chicken pox = Cacar air. Anak awak yang mana satu? Takut salah bagi suggestion pulak

4w ago

It's okay. Doktor ada bagi calamine lotion tak untuk baby? Kalau ada teruskan pakai. Tapi macam anak saya alergik dengan calamine so saya continue dengan body lotion yang anak pakai. Anak saya pakai Sebamed. Anak awak ada body lotion jugak tak?