Baby demam campak

Hai, baby saya 5 bulan kena demam campak. Kalau demam campak boleh mandikan ke ? Sbb ade yg suggest saya mandikan baby dgn air kelapa. Boleh ke ?#firstmom

1 Balas

Boleh mandi awak. Kalau berpeluh nanti lagi anak meragam sebab tak selesa. Peluh tu akan buat anak rasa sakit sebab naik rashes kan. Masa anak saya dulu, saya bagi mandi air biasa je. Sabun pun macam biasa. Macam mana awak tahu anak awak kena demam campak? Doktor dah ambil darah ya?

4mo ago

I see. Semoga baby cepat sembuh 🌹Awak boleh mandikan baby macam biasa. Jaga jadual susu baby juga untuk pastikan baby kekal hydrated.