Ada tak mum due date 25/7

At the moment bawa perut and celah kangkang sakit ya amat time berjln and baring.. rasa nak beranak cepat je.. beberapa hari lepas weekly check up doc buat VE sebab i bgi tau dia ada lendir putih.. doc seluk and check baby masih jauh lg bukaan pun 1.5cm ..dia da tolong bukakan sikit ke 2cm . Dia suruh ignore kalau ada lendir darah. Tunggu contraction and sign2 nak beranak yg lain... hmm tak sabar nye nak beranak .. tolong doa2 kan sy d permudahkan.

18 Balas

saya tngah rasa contraction , due date 22/7/22 . sakit sangat2 , rasa mcm ada benda makin ke bawah . tp tkde kluar darah atau apa2 .. bukaan baru 1cm .. dri hritu , ulang alik klinik utk check bukaan .. doakn saya selamat bersalin ye smua .. Aamiin Ya Rabbal Alamiin

2y ago

alhamdulillah . dah selamat bersalin baby boy 15/7 hritu 🥰🥰

Due date 20/7 😂 mmg tiap masa rasa sakit bahagian cervix tu. Malam2 kerap bangun ke toilet. Pastu rasa reflux makanan naik balik ke atas.. Sy dah 2x ke klinik buat VE. Bukaan baru 1cm Dr suruh relax dulu di rumah. Sy doakan kita semua dimudahkan bersalin..

Due kita sama.. Sakit bawah perut dan celah kangkang mmg xdpt dinafikan la.. Hari2 terasa seksa yang amat.. Lagi2 nak bangun tdur tu.. Semoga dipermudahkan wak... Tggl berapa hari lg nie utk kita. 🤣

Samaaaa due date💜 sekarang semua rasa tak selesa and a bit unsure as well. Sebab kadang rasa mcm dia nak keluar sangat dah kadang mcm dia selesa lagi dkt dalam. Semoga urusan mummy mummy semua dipermudahkan💖

2y ago

kan... this is my second pragnancy im having baby girl . dorang bilang mengandung baby girl akn sakit2 pinggang/pelvic bone tu semua... x tau la sy .. harap kita semua dipermudah bersalin Ameen..

Kita sama tarikh due wakk... Semoga dipermudahkan semuanya... Sakit celah2 tu mmg ada sekarang sy rasa sgt... Tgh malam lgi la... Asyk contraction.. Doakan sy juga.. Semoga baby keluar sebelum due.. ♥️

2y ago

sy doa kan awk n baby sihat.. selamat semuanya dan d permudah ameen 🤲❤

smlm dri pagi cirit birit sepanjang hari... mlm pula 8.20pm tiba2 ada mild contraction ..i bawa tidur je. pagi ni da hilang . harap nya ini tanda2 permulaan nak bersalin

Saya pun due 25/7..hari ni baru start contraction main2 punye..x pergi hospital lg...tunggu ada tanda baru pergi..semoga mudah bersalin tanpa jahit semua..Amiin..🥰

2y ago

Terima kasih..🥰

Sy tngh mrasa sakit yg sis rasa skrg ni, tp due 27/7.. Sakit yg tramat tp belum ad tnda nk brank... Semoga urusan sis dn mummy2 d permudahkn.. Aamiin 🤲

2y ago

@nicca kan 😵 msuk 3rd trim skrg makin truk.. Even sy pun ank yg k2 tp actually yg k4 sbb 2 kguguran.. Ank first tk pula meragam cm ni tp kali ni sakit azab ny sy surrender.. Semoga sis cepat sembuh yaa.. N kita smua urusan bersalin d permudahkan... Aamiin

sama due kita. tak rasa sakit celah kangkang tp rasa mcm ada something je kat ari2 ni. risau jugak klu dah nak due tp takde rasa sakit apa2 ni

saya 23/7 tp knp sy tkde rasa lagi sakit kt celah2 kelenkang. ank first synkena induce. hrp yg kdua ni tk kena induce

2y ago

Mybe bby belum turun or bby ringan.