Sering lapar

Hi mom. Sy skrg dh 15week, selera makan pun dah semakin baik. Tapi perut ni asyik lapar je, pdhal sy dh mkn bnyk setiap kali mkn. Sy mkn 4kali sehari iaitu setiap 6jam. Perlu ke sy ikutkan perut yg lpr ni dgn cara mkn setiap kali lapar? (Klau ikut lpr blh jd 6kli sehari mkn 🤣) Atau biarkan je? sbb baru je mkn dgn kuantiti agak bnyk(kuantiti normal sprti sblum hamil). Kan xpasal2 penyakit lain plk yg dtg kalau trlebih mkn 😅

2 Balas

Hi, boleh je. Asalkan diet pemakanan awak diet yang sihat. Saya 6 kali sehari makan sebab ada GDM.