Cek bukaan.

Hello mom. Selalunya berapa jam sekali eh doktor akan check bukaan kita. Sbb saya sekarang ada dekat PAC. lpastu saya nampak ad yg dh menangis² tpi kena mrah dan kena perli dengan nurse. Doktor check bukaan msa mula² sampai ja. Saya pun dah rasa contractions teruk dah. Tpi doktor dengan nurse nengok gitu ja. Taknak try check bukaan. Kotlah dah boleh tolak masuk labour room kan. #bantujawab #SeriusTanya #Sharing_dong_Bund #firstmom #ingintahu

17 Balas

boleh je sis panggil nurse bgtau rasa sakit sangat². dorang tetap akan check sebab ada yg dilate cepat, ada yg dilate lambat. yg marah² tu biasanya sbb penat dan patient terlalu ramai

setahu sy 4 jam skli tp klu ade contraction kuat dorang akn check, sy alhamdulilah bersalin kt gov hrpz dpt nurse gn doktor yg baik check ve pn lmbut x skit pn, ubt tahan skit pn dorang ofer nk ke x

time saya pun dorg tk selalu check. 2 kali je check. 1 dkt pac, 1 time doc round dkt wad masa tu 3cm. lepastu mintak seluk pun nurse tkmau, tau2 dah 9cm je kat wad kepala dah nampak 😅

saya doktor check sekali waktu admit, 0 cm. then induce, duduk kat LR. lepas 6+ jam doktor check semula, dah 6 cm. then lepas 3 jam, dah pecah ketuban baru doktor check lagi sekali, dah full.

4w ago

sebab i ada GDM and dah 41w. takde tanda apa pun sampai sudah. contractions manja2 je last week tu. seharian ada pastu bila tidur, bangun, dah hilang 😅

sy PON cmto sis saket tkbleyy bawak bincang MMG rase nak push tp doc n nurse Buad tktaw jer . skli sy ckp tlg check bukaan cpt da MMG tak tahan . last ii da 8cm gelabah tapir tolak LR

klau kt tmpt sy..misi dah ciap pesan klau ada rasa makin kuat bgtau je misi suh cek..

sy tiap sejam Dr akn cek bukaan, tpi yg ni masa kat labour room.