plasenta previa?

Mom sekarang kandungan memasuki 24 minggu Kemarin kontrol baby.. Dr mengatakan bahwa ari ari atau plasenta ada dekat bawah? Anak pertama dan saya tidak tw apa yg mesti di perbuat selain berdoa..ada yg sama mom.. Bagi tips supaya bisa bersalin normal Baby sehatt dan aktf.. Satu saja buat sedih..

2 Balas

jgn sedih2 k..dan jgn stress..sy bersalin pd usia kandungan 34minggu..czer...dr pnglm sy dlu .doc nshtkn supaya bykkn bedrest..jgn dkung bby yg berat means anak buah ke or etc .jgn angkt berat2 juge serta kerja yg berat.jgn byk berjln ..jgn berdiri lm2.. sbb tkut nti blh sbbkn bleeding .ia bhya tuk mommy dan juga bby jika berlaku sedemikian..mg d pmudahkan segalanya .aamiin

Jgn sedih, sy mcm kes awk haritu, last2 plasenta dh naik dkedudukan spttnya, sbb doc bgthu dia akn naik ikut bby mbesar. Cuma kna banyak rest. Jgn bt keja berat