MINUM AIR GULA

Mom nk tnya, knp dokter suruh minum air gula?? Dah cek darah normal je.. tp disebabkan umur sya 26 thn dokter nk sya mnum air gula, tu knp ye?????

9 Balas

Minum air gula tu untuk saringan mommies samada berkemungkinan ada kencing manis atau tak. Semua wajib kena ambil. Lagi awal detect, lagi awal boleh cegah daripada effect pertumbuhan baby. Banyak komplikasi dekat mommy & baby kalau ada kencing manis.

Hehe saya mase 20 minggu kena minum air gula.. mula2 pertikaikan jugak. Tp bila dpt tau gula tinggi baru insaf.. lpasni nak makan kena sedar diri la. Kne makan mknn berkhasiat je.. 😅 so ade baiknya minum air gula ni 😊

Better check skrg sbb senang nnt nk bersalin dyorg da taw ibu ada kencing manis ke x...kalau ada myb ada la perkara2 yg ibu2 kena buat or xblh buat..kalau normal.. alhamdulillah..

sye sepatutnya minum air gula 25week hri isnin lalu,doc cek darah dulu sma ada tinggu gula or tk.. sye pnye tinggi 5.3 so tk jdi minum air gula.. kene soh control pemakanan..

25ke atas kebanyakkan mmg diwajibkan mnum.. Sya ni bru 23..da nk masok 2x one mnum sbb berat bdn naik mendadak

antra sbb fktor usia 30an ke ats mmg kne mnum..berat bdn mlebihi 80kg atau mlbihi bmi n kturunan

Skrg xkire umur berapa mmg wajib minum air gula sbb nak tgok awak ade kencing manis ke x..

Memg kena minum sbb dr nk pantau keadaan gula dlm darah kita jgn risau ya

Umur 25tahun dan ke atas wajib minum air gula. Tu yg kk tempat sy ckp

4y ago

Sma2 😊