Beras biasa/beras sumo

Hi mom. Nak tanya takpe ke baby makan beras biasa? Anak baru nak masuk 6 bulan. Bajet tak banyak. Rasa tak berguna pulak jadi ibu 😭😭 anak first

3 Balas

boleh je sis tapi depends atas anak. kalo ank sy mkn beras yg sy makan dia sembelit teruk 😩 nangis ii nak pooop. skarang sy rehatkan kan 2 minggu tak bagi beras just bagi labu, keledek etc sementara tukar beras lain. beras pun kena try & error jugak 😭

Boleh puan... Saya bagi beras biasa kepada anak sejak 6 bulan hingga sekarang. Tiada keperluan beli beras sumo tu. Siapa kata guna beras biasa untuk anak, ibu tu tak berguna ? Berguna apa ibu tu? Bagi anak makan, kan? Berguna lah tu.

Awak, yang penting anak dapat real food and complete meal. Apa2 beras pun boleh.