Ajar anak bercakap

Hi mom nak tanya anak saya dh 1y6m tapi still tak boleh bercakap lagi lah just "papa " cmtu je tuja dia pandai tadi pi KK nurse dh start risau so mom ada tips bagi anak cpt bercakap x ?

1 Balas

Tips sy…rajin2 bawak dia jumpa org. Family, kwn2..so dia blh develop vocab baru..sbb kalau dgn kita je maybe akan repeat benda sama je mama..papa..susu..makan..sbb anak2 sy bila balik dari kampung je confirm akan lebih petah n develop cara bergaul. Walaupun setakat sehari dua jumpa. Selain tu sembang dgn dia mcm biasa pun ok.