Boleh masak, tak boleh makan sendiri masakan?

Mom to be, nak tanya, ada tak kat sini alahan x teruk sangat boleh masak, tp yg peliknya, masuk 12 minggu ni tak boleh makan kalau makanan tu sendiri masak. Org lain masak boleh makan😅

18 Balas

Normal. Saya pun macam tu.. Last2 minta suami beli kan makan/dia masak kan/minta tolong ibu masakan😂 paling kalah bau nasi memang tak tahan busuk gila sampai rasa nak muntah 🤣 lepas bersalin still tak boleh bau nasi. Tapi makan haha lahap😂

sebulan atau dua bulan pertama memang tak lalu makan , harapkan bubur mcd tu makan panas kan , itu jaaa nasik ke apaa memang tak lalu sungguh walaupun makan yang fav pun tetap tak lalu

kalau saya , tak lalu nak makan makanan luar . teruk macam mana pun alahan sya . sya tetap msak sndiri sbb tak lalu nk mkn dkt luar 3-4 bulan lbh bru boleh mkn kat luar 😂

2y ago

Untung la mcm tu😂

Hahah sama la dgn sy. Sy dah nak masuk 20minggu, masak dah boleh. Tp nak makan masakan sendiri tu mmg tak. Last2 suami kesian dia bawak g kedai juga 😂

Kalau sy alahan mmg teruk xboleh masak. Makan kat kedai pun xselera. Tp kalau mak sendiri n mak mertua masak sy selera je makan 🤣🤣🤣

Sama gn sy Dr start 5week lg Cmni.. Masakan sendiri tkleh nk makan.. selalu suami jd tukang masak Berselera pulak makan haa🤣🤣

Sy pon sme. Konon teringin nk mkn so masak. Bler dh masak 2 suap dh x lalu. Tpi kalau beli kt kedai mak aihhh. Melantak mcm ape lg 😅

2y ago

samalh dgn saya ...

sama laa.. masa awal2 sy pon tak boleh mkn masakan sendiri.. rasa mcm tah tak sedap, tapi org lain mkn ok je😂

Sama lah , saya pun masak boleh nak makan masakkan sendiri tak boleh pulak . Bila paksa makan terus muntah🥴

sama mommy , suami lha jadi mangsa kena masak or mak mertua 😂dorang amik giliran