Masak tak sedap☹️

Masa trimester 1,alahan teruk sgt.. makan ape tak boleh..bau masakan,tumis menumis,goreng gorengan pun tak boleh.. Bila nak masuk trimester kedua,nafsu makan kembali dan rindu nak pegang senduk,kuali,periuk..tapi hampa,segala apa yang dimasak semua tak sedap.. bukan tekak sendiri je rasa tak sedap,suami pun cakap mmg x sedap.. nak tergelak rasa.. ni salah satu alahan ke? Msa belum mengandung,masak memasak ni okey je..rasa x dela kelaut mana.. tadi ni try masak ayam masak lemak cili api.. memang tak sedap!! Rasa kelaut sangat2!! 😭😭😭 HAHAHAHAHA🤣🤣🤣🤣 Ada tak mommies mommies yang senasib mcm sayaaa😝#ingintahu #firstbaby #seriusnanya

15 Balas

Alahai sis kelakar laa 😂🤣. Biasala tu sis ragam orang memgandung kot hahaha. Saya alhamdulillah dari awal mengandung takda lansung alahan. Dari semua segi bau ke rasa ke takda muntah muntah pun. Dulu sebelum mengandung risau juga sebab duk tengok bisa orang mengandung ni alahan teruk muntah muntah semua tu la kan. Tapi bila diri sendiri mengandung tak rasa plak semua tu 😅😂

Mcm tu la sis tuari trimester pertama mmg teruk skit minum air pn tak boleh apa lgi mkn langsung tk boleh.. asal mkn je muntah sampai keluar darah.. last2 redho je mkn2 pastu muntah mcm tu je boleh buat. dh msuk trimester 2 nie ok skit je tpi sty kne mkn ubat muntah lgi klau tk muntah lgi 😌😌 semoga kita semua kuat tempuhi alahan nie aminn 🤲🏻🤲🏻

Dah lama tak masak mmg mcmtu kot. Sy 1st trim tak masak, suruh laki masak sendiri apa dia nak makan, sy punya sy order je. Then dah masuk 2nd dah tak loya bau2 ni, try masak mmg kelaut sikit tp takde la tak sedap lgsg cuma rasa tak kaw mcm selalu. Sbb dah lama tak masak, so skill tumpul dah. Nti lama2 ok la tu lps dah asah semula skill

hahahha maaf trgelak😂tp sy pun mcm tu jgk sbelum suami puji je sdp tp skrg smnjak pregnant haishh rsa xsdp lngsung sy masak kdg trlbih masin la apa la...smpai sy pun xlalu nk mkn tp suami sy rilek je mkn😂😂😂bila prgi umah mak kemain laju sy mkn nasi😋tula org ckp air tgn ibu lgi sdp brbnding dgn yg lain²🤭🤭

sama la dgn situasi sy. .masa first trimester trok sngt alahan. .muntah2. .tak blh mkn. .smpi warded. .bila da msuk 2nd trimester masak plak rasa kelaut. .husband plak yg masak sedapp. .sampai ckap dkt husband awk ambik bakat memasak sy nie 😂😂😂

Hahahaha. Nk tergelak rasa komen awak 😅 Sorry yea awak. Mmg kelakar. Mcm2 ye pembawakan bila pregnant nie. Sepanjang sy pregnant, nk makan makanan sy masak mmg x lalu langsung. Beli sajalah jawabnye. 😁

kita sama sis 😝 sy buat sup husb ckp tak sedap. sebelum preg sup sy la yg paling sedap dia ckp, kalah kedai siam. sy rasa deria rasa sy kurang pulak. semua mknn dia ckp kurang rasa.

saya dari 1st trimester sampai sekarang ni 17mgu mmg xleh nak masak.. bau bauan dkt kedai pon x boleh.. suami tapau kn je.. naseb ler🤣🤣

sy pun mcm tu jgk sis...msk2 smua ni bila time ngandung smua rasa xsdap semuanya kelaut jgk😂😂😂😂😂😂😂

pada saya,tekak saya yg rse mskn saya x sdap. husbnd mmnjang sedap jek.. xtau la klu dia skdr nk jga ati saya🤭