Atasi rasa pening/pitam/pengsan bila berjalan/berdiri

Hi mom to be. Ada tak sama macam saya. Tak boleh berjalan/berdiri lama? Memang akan rsa pitam & pengsan. Bila cek tekanan darah, memang rendah. Biasanya, mom yg ada situasi macam ni ... Ada tak yang pakai wheel chair untuk beli brang baby? Apa nasihat mom untuk situasi mcm ni ye? Btw, saya dh 17weeks.

4 Balas

i. even i dah nak masuk 9bulan, kalau i berjalan i rasa nak pitam/jantung laju. dah check darah semua, everythings ok. doc cakap tu hormon sebab bawak baby. kalau jadi macam tu, i kena rest, tapi kena bedrest.

awak darah rendah ke? ada anemia ke? ubat iron ada skip ka? awak ada gap x pengambilan ubat iron dn kafien? lebih baik pakai wheelchair. utk keselamatan awak dn baby juga.

8mo ago

Obimin je.....

for me klu situasi mcm ni sy prefer beli online sahaja. bukan apa, xnk apa2 pkara yg unexpected berlaku kat luar. especially kita ni mmg sgt sensitif.

8mo ago

Saya pun fikir macam tu....Cuma rsa tak puas sbb tak tgk depan2. Hopefully msuk 5 bulan ok la nt....

kalau saya dulu mai rasa nak pitam tu kena baring je, makan pun baring bila dah ok baru duduk..