Trimester kedus

Hi mom, ada sesiapa tak disini yang alami lenguh kaki dsn pinggang dalam masa trimester 2 ini? Sya 23week tpi lenguh bahagian kaki dan pinggang tu tk boleh tahan. Recomment calcium apa ya yg sesuai unk keluhan sya dan ap yg kena buat. Tq

1 Balas

Normal awak. Awak suri rumah ke bekerja? Kalau suri rumah, pakai home slipper. Kalau bekerja cari kasut yang selesa. Boleh beli maternity pillow juga. Untuk menyokong belakang kita waktu baring. Jadi kurang sikit sakit pinggang tu. The best calcium is from real food. Kalau awak perlukan calcium supplement, refer dengan doktor ya.

11mo ago

thnk you