Tip beli barang newborn

Mohon share , utk newborn perlu beli bnyk ke bju .. apa yg pnting dulu nk dibeli ,boleh tk listkn brng bby yg perlu disegerakn beli .. Sy satu pun xbeli lgii .. skrg bru 21week 😅😅

5 Balas

buat list. list kan ape yg awk rasa bby awk perlu. sbb lain org, lain keperluan, lain bajet. boleh google bby list. nnti pilih mne yg awk rasa awk nak guna. yg x guna x perlu masuk kn. lps tu boleh survey hrga market dulu. offline dgn online. lps tu, boleh beli sikit2 dulu kalau bajet ngam2. beli brg2 besar dulu. dh msuk 7month bru start beli bju bby. sbb bila dh mula scan ade berat bby, jadi dh boleh agak bby akan keluar nnti berapa besar, supaya bju yg awk beli tu muat dkt bby. xde la nnti kalau tetibe bby keluar besar baju kecik, dh 1 hal pulakk nk kena beli bju lain.

2y ago

hihihi okey² , terima kasih wak 🤍