Ibu pjj dgn baby 1 tahun 5 bulan

Mohon pencerahan smua ibu2x . Sya emak kpada bby umur 1 tahun 5 bulan . Masih x boleh berckp , x respon bila di panggil . X paham arahan , atau x lakukan sbrang arahan mudah yg dsuruh. Tpi dia nk bkawan , tiada msalah sosial . Ank saya suka bkawan . Suka bkawan dgn bdak sebaya dgn dia . Adkah ank sya autism atau speech delay

2 Balas

ada kemungkinan autism sbb dia x respon bila dipanggil. Apa2 pn, sis bwk refer ke kk ya. Atau kalau ada lebih duit, boleh terus ke specialist swasta. Anak buah sy dlu pn x bercakap jgk tp pakar kata bkn autism, just speech delay. sebab ya bila dipanggil dia ada eye contact dan boleh faham arahan.