Tak respon bila dipanggil Tanda autism?

Anak umur 1 tahun 11 bulan. Anak tak respon bila dipanggil tapi bila bawa bercerita/menyanyi dia bagi respon pula siap ikut menyanyi n ketawa2. Ank juga pandai bermain dgn ibubapa. Cuma tak respon bila dipanggil ( tiap kli panggil lansung tak menoleh). Risau pula. Btw ank sy lelaki (ank pertama)

3 Balas

sma mcm sis.. tapi anak sy ni kdg respon dia dtg kdg mw panggil banyak kali sis tp susah juga la... n kdg org ckp mcm teda perasaan.. tpi dia ni jenis yg suka dgn org... jenis aktif dan ceria... mkin kita ceria mkin dia happy... tu yg sy buntu juga ni nak buat apa 😅

12mo ago

ank sy suspek autisme.

Sekarang anak sis mcm mana?

Eye contact ada?

12mo ago

ada. skrng ank dah dirujukan dkt ot. suspek autisme