Ibu pjj dgn baby 1 tahun 5 bulan

Mohon pencerahan smua ibu2x . Sya emak kpada bby umur 1 tahun 5 bulan . Masih x boleh berckp , x respon bila di panggil . X paham arahan , atau x lakukan sbrang arahan mudah yg dsuruh. Tpi dia nk bkawan , tiada msalah sosial . Ank saya suka bkawan . Suka bkawan dgn bdak sebaya dgn dia . Adkah ank sya autism atau speech delay

2 Balas

ada kemungkinan autism sbb dia x respon bila dipanggil. Apa2 pn, sis bwk refer ke kk ya. Atau kalau ada lebih duit, boleh terus ke specialist swasta. Anak buah sy dlu pn x bercakap jgk tp pakar kata bkn autism, just speech delay. sebab ya bila dipanggil dia ada eye contact dan boleh faham arahan.

puan kena ajar die bercakap start dari nama angka nombor