discharge ibu & anak tak sah taraf di hosp kerajaan

Mohon pencerahan sahabat kat sini, bagaimana caranya nak discharge ibu yg deliver anak tak sah taraf kat hospital kerajaan? Ibunya berumur 38 thn, dan tak mahu keluarga nya tahu. Minta tolong sesiapa yg ade experience

7 Balas

kena ada waris jugak klw Nk keluar, xkisah mak menakan atau sapa2 sebb klw x,, xboleh keluar, sebb lps kluar bukan senag2 leps, kena kaunseling dulu samada hri sblm dschgre atau selepas, sebb dyorg takut hak penjgaaan bby terabai, Surat salinan beranak utk buat dekt jpn pon dpt selepas kaunseling ..

kalau govt die akan call mak bapak . sebab perlukan waris . tapi rasenye memang kene ade waris sis kalau bersalin at mane mane hosp kecuali kalau ade hosp swasta yang bole terime or tak perlu kan waris .

kalau anak xsah taraf but still kawen ngn bapa baby tu cner jugak still on kaunseling ke caner.. ahahah sy jenis xsuke org kaunseling ni🤣🤣

Kena ada ahli keluarga mengaku sebagai penjaga patient. Kalau tak pihak kebajikan hospital akan ambil baby

Sye xpsty sngt.. tp kene ad waris yg ambik untuk kes anak luar nikah.. kalau x susah nk lepas..

Kalau tak silap boleh discharged macam biasa, sebab bukan bawah umur

cuma mahu ada waris je