kencing kuning pekat

Mmg makan acid folic selain berak wrne hitam,kencing waktu pagi air wrna kuning pekat ke?ke saye soramg jadi mcm tu?

11 Balas

Saya pun lps mkn vitamin kencing mesti kuning walaupun minum air byk. Tp alhamdulillah cek urine ok protein tak tinggi. Misi ckp mmg mkn vitamin mempengaruhi warna air kencing. Yg pntg byk minum air. Dan jaga kebersihan diri. Lps buang air lap bersih2.

4y ago

Sama laa sya. Lepas mkan vit kencg msti kuning. Haritu sje skip sehari utk tgok, klau x mkan okay je wane air kencg 😅😅

kalau kencing awal pagi tu kuning pekat...normal...tapi kalau tiap kali sis kencing dia tetap kuning pekat, tu tak normal...kencing sis kotor sudaa tu...mahu banyak minum air kosong

kalau kncing kuning pekat tu kotor sis..kna mnum air bnyk2 k..klau bngun tdok je normal..tp klau lpas air kncing kdua ktiga sma gak tu dahh kotor..

Minum air yg ckup sis.. sy start mkn obimin najis hitam jugak.. mnum air yg ckup spya x kena kencing kotor especially time check up

mnum air sckupnya sis . huhu nty sangkut kencing kotor bru taw 😅😅

Rsanya vit b tu mnybbkan kencing wrna kuning. Najis hitam sbb iron

najis hitam bukan sbb asid folic..tp sbb iron tablet tu

Mmg mcm tu.. Normal je.. Byk minum air yer..

Mmg cmtu..banyakkan minum air suam

Minum air kosong sis