Normal ke hamil 7 mggu muntah2

Mkn ape sume ase xsedap

18 Balas

normal sis..saya pun tengah laluai fasa tu lg,sampai air putih pun x lalu minum ..rasa x kena dekat tekak...skrg alhamdulilah 12 weeks ..alahan masih ada ..tpi beransur baik dari mula2 alahan 7,8weeks dlu..

normal je sis🤭,sy berhenti muntah2 masa kandungan masuk 4bulan😊 Alhamdulillah skg dah 9bulan,doakan sy semoga dipermudahkan bersalin anak sulung Aamiiin🤲🤲🤲🤲

2y ago

Sama dgn Sy.. Msuk 4 bln baru ok, baru bleh mkn..

normal..harap2 semua bakal Ibu byk bersabar..saya pun tgh alami perkara sama..mkn or minum semua muntah keluar balik..minum air segelas pun xboleh masuk

anak first dulu ok. anak 2nd ni alahan teruk. asek rasa nak muntah je.. kandungan kita sebaya sis

normal tu. morning sickness.. sya frst baby alah truk mntah2 smpai 4 bln.. then ok

normal , saya 6minggu sampai 11week 14week muntah pepagi jaa dye jadi slow

normal jer tu...nati lama² hilang laa rasa tu...enjoy the moment😀

sy 5 weeks 4 days belum rasa pape.. mybe xde alahan kot .. harap² lah 🤭

2y ago

huhuhu yeke sis... teruk ke sis alahan

Sy da msuk 14 week pn still muntah n mual

ada yang sampai 6 bln masih muntah2 🥲