5 miscarriage Now 7week pregnant kantung tak cantik no heartbeat Jadi ini ke 6? Very down very sad..

Miscarriage#pleasehelp

9 Balas

mmg confirm ke miscarriage sis? saya 7 week scan doc x jumpa heartbeat jugak tp dia ckp mungkin belum ada lg sbb still kecik sy dh risau jugak masatu sbb pernah miscarriage kandungan sebelumnya tp sy fikir positif je sebab xde tanda2 gugur mcm bleeding ke apa wlaupun yg first gugur pun xde tanda tp sy percaya kalini baby sy akan hidup sihat.. n then dlm 10 weeks sy scan di gov masa buka buku pink alhamdulillah ada heartbeat.. kalau sis xde tanda gugur mungkin ada harapan lg sis.. nnti ada repeat scan lg tak? selalunya doc bg masa 2 minggu kan utk repeat scan n then baru confirmkan miscarriage ke tak

8mo ago

skrg ni mmng darah tu tggl sikit jak kluar,darah kotor jak,, sbb msa pndarahan tu darah sy bnyk yg ketul² kecil.. ada yg besar.. sy rasa tula sdh anak sy yg kluar agak ny.. 🥺

Saya masa 7 week scan pun belum ada heartbeat n doc cakap kantung kecil sgt. Saya pun balik tu menangis taksudah. Sampai akhirnya saya cuba redha n serah semuanya pada Allah, saya doa bebanyak semoga Allah lindung kandungan saya. Tu je. Kena repeat scan after two weeks, Alhamdulillah, dah ada rupa n ada heartbeat. Skrg dah nak masuk 3rd trimester pregnant dah. Saya doakan perkara yg sama utk sis, InsyaAllah, dgn izinNya, kita masih ada harapan lagi.. Sis jangan down ya. Teruskan berdoa! Semoga bayi kita di lindungi. ❤️🌹

8mo ago

Sama-sama. Jgn giveup tau! Keep on makan makanan berkhasiat, minum susu, makan asid folic cecukup utk salur dekat baby. Kuat semangat tau utk orang dalam tu! (virtual hugssss 🤗💕)

kuatkan semangat, boleh try pulihkan dalaman dgn minum teh uncang buah zuriat. lagi elok suami isteri consume. saya pun before ni 2 kali miscarriage molar pregnancy. and skrg da bersalin sebelum preggy saya amalkan teh uncang buah zuriat dgn suami and folic acid. make sure dua dua makan folic acid and minum teh tu. try la manatahu rezeki awak 🤍🥰

sy miscarrige bulan 6 lalu...skrg prgnt balik..time 7 mggu lebih dr tak nampak apa" lgsng termasuk kantong...refer emrgncy hospital ...tapi saya tak pergi..tggu 9 minggu sy check skli lagi kat klinik..alhmdllah..nmpk skli jntng...skrg dah msuk 12w..sabar inshaa Allah ada tu

8mo ago

Sama la sis sy pn bulan 6 gugur. Nie preggy 6week... Gugur yg lepas ada kantung je. Doc proced miscarrige. Moga kandungan yg nie baik2 aje.

Mmg btol ggur ke sis.. Sbb sy aritu scan 7w doc bgthu repeat 2w akn dtg alhamdullilah dah ade smua.. Sblum tu sy kgguguran jgk tp kndungan luar rahim.. Alhamdullilahhh slps 1thun sy cuba elak hamil sbb takut berulang lg.. Skrg rgh hamil 28w..

Banyakkan bed rest sis. Jangan stress2, jangan angkat berat,jangan lasak2. Kerja rumah pun jangan kuat sangat. Rehat jer. Banyakkan makan buah. Selagi takde bleeding insya Allah semua selamat. Jangan stress ye. Doa banyak2

8mo ago

thank you 🙏 sis

dont give up sis. tunggu next appointment dulu. semoga baik2 saja. buat masa ni, sis jgn dulu angkat berat2, buang fikiran negatif, jangan stress dan jaga makan.

8mo ago

thank you sis

normal below 12week takda heartbeat. jaga makan n control xtvt ya puan. insyaAllah ada rezeki.

8mo ago

thank you sis

Semoga dipermudahkan urusan sis. *hugs