Minyak kelapa dara

minyak kelapa dara d'aura .. maaf nak tanya pendapat dan pengalaman .. oke tak consume minyak kelapa dara nie? rasa dia mcm mana ya.. Org cakap bagus amalkan minyak kelapa dara supaya senang bersalin.. Tp sy bila dengar minyak nie rase geli kowt x boleh telan

Minyak kelapa dara
6 Balas

sya tgh try vco tu sis. dri awl trimester lg dh consume. setakat ni alhamdullilah.. keadaan kandungan ok dan terutama darah tinggi. bole kawal. ade yg ckp bole kawal keputihan. tp utk sya xbole. cuma tekanan darah tinggi bole kawal utk sya. alhamdullilah.. mudah bersalin tu. sya usaha je.. sambil berdoa bnyk2 pd allah minta di permudahkan bersalin..meneran.

2y ago

thanks sharing

sy amalkan masa anak pertama. tp sy mkn yg cecair.. mmg ada rasa kelapa tu la kalau org yg mabuk mgkim xleh nk telan kr apa. lepas amik minyk ni sy minum dgn air manis oren ke sirap ke nk ilang kan rasa kt tekak tu. alhamdulilah bersalin pn mudah dan cepat. katanya x koyak kalau amalkan minyak dra ni. tp tu atas rezeki msing2.

2y ago

thanks sharingg. nie kalu beli cnfrm bazir 😅

Sye baru je beli minyak kelapa dara tapi 100 organic cair putih dlm botol brand nature senze..kalau minum rasa kelapa.yg best kalu beli organic boleh guna utk masakan jugak..minum setakat okey.ada org petua sapu dkt strch mark pon elok.

saya masa anak 1st kawan2 opis suggest la minum minyak ni.. kite pon cari lah kt kedai. masa tu 35 week. malam sebelum tido makan lah sesudu.. esok pagi nya 2am dah leaking air ketuban.. 😂 tak dan nk makan dah..

saya mkn kndungan 5 bulan, rasa minyak tuu tkde laa.. sbp die kapsul gel kn, tkde rasa ubat2 atau minyk2..buat masa ne saya mkn hb maintain . yg pnting skin jd cantik 😁

2y ago

thanks sharing ☺️

kena try sendiri baru tau. tp biasanya minyak kelapa Dara xda Rasa pun sbb dah dikomersialkan