consume minyak kelapa dara

Assalamualaikum mommies, Nak tanya. Ada ke mommies kat sini yg pernah consume minyak kelapa dara time pregnant? Timeline fb saya asyik keluar ads minyak kelapa dara D'aura tu kata mudahkan bersalin, elak koyakan, etc. Nak tanya, selamat ke consume?

1 Balas

Saya tak consume makan. Tapi saya pernah gunakan minyak kelapa dara utk urutan perineum dgn bantuan husband dari week 35 smpai sehari sebelum bersalin 3-4 kali smggu. Dan ianya ternyata berkesan sebab saya tak perlukan jahitan sebab xde koyakan msa bersalin walaupun 1st baby. Then lepas bersalin amalkan senaman kegel untuk mengetatkan otot pelvis balik. Amalkan setiap hari..now baby da 4 bln lbh..

2y ago

sis..sila ajar sya mcm mne nk bt urutan prineum tu ..sy smpi skrg x berape fhm.