minyak kelapa dara

nak tanya .. saya mengandung usia 5bulan .. boleh tak minum minyak kelapa dara ?? saya baru beli minyak kelapa d'aura ..

7 Balas

Saya ada tny pasal ni dkt doktor...sbnr doktor Tak galak kan pun, mmg sng beranak tapi akan ada kesan pada kulit kita bila doktor nk jahit nanti, takut ssh isi nk bcantum dgn benang tu ,last2 jahitan tbuka lagi lh payah...rupa kulit pun akan jadi hodoh dkt jahitan tu nanti.

4y ago

Yela kata org mnum mnyk kelapa dara tu snang bersalin...itu yg sya cuba...tapi xsngka plak bila mnum mnyk kelapa dara tu akn ade kesan sampingan yg lain..sbb ank pertama kn...jdi xtau sgt larh...gpon sya tgok rmai jer yg amalkan mnyk kelapa dara nie kata ok...jdi terdetik di hati rasa nk cuba...itu pon separuh botol jer mnum sbb xlalu nk telan..😁

sy beli masa 6 bln aritu tp baru skrg mkn dh 8 bln itupn smgu sekali je makan.. waktu pagi je.. sb mls nk mkn.. byk sgt.. pati delima lah susu ibu hamil la vitamin doc bg lah.. sy utamakan vit dgn susu je.. 8 bln ni baru sikit2 amek pati delima dgn minyak kelapa dara tu..

Ramai kawan kawan saya kata minyak kelapa dara memang bagus.senang nak bersalin dan tak perlu jahit.Kaka saya sendiri pun mengamalkan minyak kelapa dara masa pregnant dia kata ok.Dan sekarang saya pregnant 4month makan minyak kelapa dara d'aura juga.

Lebih baik kandungan dh masuk 7 bulan baru minum sis.. Sbb dlm masa kita hamil kita dh banyak mkn vitemin yg dokter bg belom yg kita beli... So dh banyak sangat.. Jg lebih elok kandugan dh 7 bulan baru minum,.

Boleh puan...saya pu n minum minyak kelapa dara...berminat boleh hubungi saya 0134130113

Dr x suggest sebab bila beranak nnt susah nk jahit. Kulit akan jdi mcm taufufa. Serammm

4y ago

Btol,my cousin pun ckp mcmtu. Dia mnum sblm bersalin.Kena marah dgn doc sbb kulit dia jd lembut,susah nk jahit.

Sy nak masuk 7 bulan baru mkn