cola

Minum cola semasa mengandung boleh ke?

13 Balas

Sy minum sikit sebelom esokknye kena minum air gula... Hahaha😂 kwn sy ckp *kau gila...sy lupa...mse tu bru balik kje mlm..sgt letih & lapar..sy minum sikit2 air A&W tu..terliur..😋 Alhamdulillah result ok..lps tu dh xamek dh air berkarbonat.... Skrg dh 35minggu.. Hritu asben ajak A&W..dia teringin.. Sy minun lg 1 gelas rutbeer float.. Sy tnye ngn mak sy,boleh ke minum?...mak sy ckp ala ngandung tua.. Nnt minum air msk byk2.. 😂

Mmng kalau boleh elakkan lh..sbb kndungan gula dan asid pda cola minuman bikarbonat lainnya mmng tinggi...sy dri zaman bujang pun..mmng x suka minum cola n sjenisnya..kalau trpksa tu sy minum sikit je...kdang law musim perayaan kita g rumah org kn dihidang minuman brgas mcm tu ..law g kfc, mcd atau restoran cepat saji apa2 pun sy minta lemontea je...ataupun air mineral...lbh2 lg since pregnant ne sy minta air mineral je

Elakkan sis. Byk keburukan dr baiknya. Gula sgt tinggi takut sangkut gdm. Rasa yg tajam takut jd pape kat janin. Gas dlm air boleh menyebabkan kembung perut sgt pd ibu hamil. Xselesa sis. Terseksa 😅. Perut mcm dipam2 je rasa..

Sy minum...tp suami akan cmpur dgn air kosong lh, sukatan air cola n kosong suami y tentukan😅😅😅

Tak digalakkan . Fast food & makanan x berkhasiat menyebabkan bby jaudice lebih lama

sy teringin minum sikit, tpi satu sedut... sedut sy pnjang sikit lh... 😂 gian nk minum

kalau boleh elakkan.. cuba tukar dgn minuman jus buah.. sedappp 👍🏻

Tak boleh. Nak hilangkan teringin tu minum sikit je. Pastu minum ais kosong

If teringin sngt minum sedikit sahaja.. jngn minum banyak2..

Minum sikit dan xboleh selalu..