Hi mummy2..nk tanya ada x kt sini yg mnum nescafe setiap hari? Bahaya x pd kandungan?now dah 23w.

Minum coffee

4 Balas

sy antara yg wajib minum nescaffe setiap hari.. apa sy buat sy ambil ubat dulu pagi2.. then jarak lebih kurg 2-3 jam baru ambil caffein..sehari limit secawan je..alhamdulillah pregnancy sy kali ni hb sy elok cantik..12 je maintain.. masa 1 st pregnancy dulu sy xreti nk jrak ambil ubat sebelum tido padahal sebelum tu duk minum caffein..bila nk elok hbnya😅😅.. result dia ank 1 st memg masalah hb sy ni..

6mo ago

sama la sy tiap2 hari sy mnum indocafe sbb tu mmg mnuman pagi masa bkfast..ubt mmg gap jauh la masa mkn..so far baby aktif je

Sejak pregnant saya xsentuh langsung segala jenis caffein. Teringin tapi takut. Dgn hb low lg. lg tak berani nk minum kopi🥲

6mo ago

oh klu ada.mslh HB lbih baik elakkn la..byha pada kandungan 🥲

sbb tu saya paling bersyukur sgt tak suka kopi n tak addict kopi. kesian tau org yg tak boleh tak minum ni.

6mo ago

tu la tu..ssh kalau dh addicted coffee..klu x dpt shari, rasa nk nangis..dpt sikit pn xpe..jnji ada 🥲

limit 250ml (secawan) sehari, beli yg decaf.

6mo ago

okay tq sis for the info🥰