Minum air gula di kk

Minum air gula selalunya sekaligus hari sama dgn cek perut tiap bulan ke?

7 Balas

lain sis.. klu sama dgn tarikh kita cek perut lagi lama kita kena puasa haritu.. huhu, nk 'selok' berasa minum i gula ni.. utk apa sebenarnya ya? suami sy ckp d sbbkan benda ni laa yang tkde kencing manis jadi ada.. dia bebel kat sy

biasanya hari lain sis.. mcm sy, book app hari app, minum air gula hari xde app just semata minum air gula then next app@sminggu lps tu nurse akn bgthu result

Hari lain.. biasanya dia akan bagi tarikh lain. Tapi depends KK tu jgk. So beringat lah makan tu jgn syok sgt makan minum manis☺️

lagi satu.. kenapa ya sy kene repeat plk minum i gula tu.. kira kene minum 2kali i gula.. tkcukup ke result yang satu tu?

1y ago

maksud sis repeat minum air gula dalam jangka masa yg dekat atau masa minggu yg ke28??minum air gula utk wanita hamil atau kita panggil MGTT atau OGTT adalah untuk mengesan kita ada diabetes semasa mengandung atau tidak, sekiranya result MGTT kita yg 1st tu sangkut..memang kena repeat balik la minum air gula tu supaya Dr & nurse dapat memantau kesihatan kita semasa mengandung serta tumbesaran bayi dalam kandungan..sekiranya sis mengandung kali pertama berumur 25tahun ke atas, memang wajib minum air gula serta ibubapa ada diabetes..lagi la sis kena pantau betul² pemakanan semasa hamil..risiko bayi dalam kandungan jadi menjadi besar atau tidak membesar mengikut umur kandungan.

ikut orang ikut tempat. masa saya minum air gula dengan scan sekali. misi kata senang. tak payah datang 2 3 kali.

Hari lain..tp kalau sama tu kebetulan hehe

Tempat saya sama