Saya nak Tanya penting tak pump susu? Barang lain dah lengkap tinggal pump susu je tak beli lagi 😭

Mintak pendapat

6 Balas

sedia kn yg manual pn xpe sis.. pengalaman sy baru bersalin minggu lepas.. hari ke 3 lepas bersalin sy bengkak susu.. dua2 belah bengkak.. hari ke 4 baby kena warded sy pon kena jaga bby dlm wad.. bengkak belom surut bby susah nk isap susu dada bila kita bengkak susu.. mintak tlg dgn nurse dia ajar mcm mana nk surut kn bengkak.. bby masa tu x brenti nangis sy dh x tahu nk buat mcm mana dgn keadaan sy tgh bengkak susu lgi last2 nurse bgi ubat kt bby.. nurse suruh sy pam susu nk bgi bengkak tu surut kalau x baby taknak hisap.. nasihat sy sedia kan je laa dulu..

Klo bekerja, saranan belilah.. klo suri rmh xpyhla.. bg exclusive penyusuan.. Klo keja membantu... nak lg yg jenis on the go, selit lam bra tu... tp 6thn yg lalu, sy perah guna tgn smp 2thn... cuma lambat skit.

Kalau ada budget, puan boleh beli siap2 . Tapi kalau xde, boleh sewa, ada orang sediakan servis sewa pump, cari je di FB. Or puan boleh sediakan silicone breast pump, ada pelbagai fungsi 👍🏻

adalah lebih baik sediakan. sbb baby ni susah nk jumpa yg zero kuning. bacaan klau lebih dari yg ditetapkan pun akan ditahan ward blk dan mcm² lg. jd standby je beli

better standby siap2 sis..kita tak boleh ramal apa akan jadi nanti sama ada sis beli terus, atau pun pinjam/ sewa dulu

Saya beli je stanby