Pump susu untuk surirumah

Saya surirumah. Patut ke tak ye beli pump susu?

5 Balas

Saya surirumah preggy anak ke-2. Pengalaman saya, tak perlu pump. Kalau mental awak kuat, cuba usaha direct breastfeed baby. Kalau perlu sangat pump untuk keluar kan susu, belajar teknik marmet ya

kalau sy perlu walaupun suri rumah sbb sy jenis cpt bengkak susu bby bru je menyusu lps stgh jam or sejam dh start bengkak jdi sy perlu pam kalau tak mmg sakit nnt

Sy pun suri rumah jugak.. sy beli yg biasa-² je simpan kot-² klau emergency nak kene guna, nak simpan stock susu klau nk keluar g mana-² baru sy akan guna😊

Pengalaman saya beranak anak saya kena warded 2 minggu, nasib baik ada pump susu. So nasihat saya, standby je 1 pump

tak. pam sikit je in case nak standby kalau anak/ibu warded