Berpantang

Minta maaf ganggu. Siapa ada pengalaman berpantang sendiri? Dan apa makanan, minuman, penjagaan dalaman & luaran semasa pntang? Dan jika baby kuning apa yg perlu dielakkan dan diamalkan?

2 Balas

Ni list yg saya dapat daripada CL saya untuk bahan basah masakan pantang: Ikan gelama Salmon Ikan kerisi Ikan selar Ikan merah Ikan tggiri Ayam Daging Bayam Sawi Siew pak choi Carot oren Lobak putih Brokoli Bunga kobis Daun sup Serai Lada hitam Halia Buah: Anggur hitam Buah naga Apple merah Buah oren Betik

2y ago

klu baby kuning x boleh mkn halia,mkn jamu Pon x boleh ini petua org² dulu²....

masa Sy berpantang Sy minum air suam, makan makanan yg tak gatal... ikan yg tak gatal, sayur² yg boleh di makan ketika berpantang, yg ini boleh tgk kat encik Google...