Boleh tahu share pengalaman berpantang sendiri tak? Suami jagakan.

Salam, saya first mom. Korang boleh bagi nasihat dan tips untuk yang berpantang sendiri? Saya ada masalah dengan Family. Sebab tu takboleh nak berpantang dengan mak. jadi boleh share pengalaman korang berpantang sendiri? apa yang benda paling penting & apa yang takperlu? untuk makanan berpantang saya dah list & study. Nak minta nasihat tips tambahan dalam PENJAGAAN NEWBORN. tqvm ❤️😊#seriusnanya #pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Balas

lps bsalin, baby warded 5 hri.. memg sye & hsband kt rumah.. mak plak dtg lewat sket sbb bby warded.. so sye share kn pngalamn sye ye.. kerja umah sume hsband kne buat: msk, kemas umah, bsuh bju.. klu awak ade amek CL, snang sket bab mngurut, mndi herba sume tu.. mndi bby pn CL uruskan.. Husband kne alert mknn ape yg awak bley mkn.. x bley mkn.. kne slalu bg smangt kt awak.. sbb bpantg nie memg stress..

jgn lupa bertungku, baby pun kene tungku. Stokin sntiasa pakai. Kalau tali pusat belum tnggal, jaga kebersihan keliling pusat baby bersihkan dengan kapas dn air suam. Kalau baby boy sentiasa check kemaluan dia bengkak tak. Rajin salin pampes baby setiap 2/3jam. Tgok bontot dia melecet tk.