HB Low & Makanan Tambahan

minggu lepas g checkup HB Low 10.9, lps tu kena follow up 2minggu sekali, boleh tak mummy semua share apa makanan blh naikkan HB?tak mampu ulang alik klinik ambik darah sbb nurse situ tak reti draw darah, hari tu smpi 3x kena cucuk lain² tempat baru dpt darah..sakit wei..hu³

2 Balas

Jambu batu, delima, kurma, oren, limau kasturi, daging, hati ayam, kangkung, kailan, pegaga. Nak jd mak kena la tabah, demi kesihatan diri & kndungan. Tu belum kena cucuk tmbh darah, lg sakit dari ambil darah (pnglmn sndri). Dkt LR pun mcmtu, segala mcm jenis jarum kena cucuk dkt lengan, kena check jalan, masuk induce, tmbh nak tahan contraction lg. Tp itulah kenangan, jgn give up ok☺️

2y ago

Ambik darah tu ok je cuma tiap kali g check bila nurse tu draw darah mesti tak dpt, kena cucuk byk kali..klu nurse lain ok je...jap je..mayb nurse baru tak sure...

sy anemia 😂 sy mkn zincofer mlm hari dgn lemon . baru naik darah walau slow sikit naik tpi week 15 dh dpt 11.07 hehe alhamdulillah